• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Sommarbrev till dig som är antagen

Publicerad 2013-07-03

Hej, du blivande studerande vid Jakobsbergs folkhögskola!

Uppropet äger rum måndagen den 19.8 klockan 10.15 i skolans samlingssal. Efter en kort samling blir det gemensam lunch och en liten samling i den egna gruppen, då vi bekantar oss med varandra. Vi räknar med att hålla på till kl.14.00. Introduktionsveckan används sedan till undervisning, till att ni i gruppen ska lära känna varandra, till information om kursen och om skolan.

Om kostnader

För att du ska kunna planera din ekonomi skickade vi tidigare i ditt antagningsbrev med en förteckning över de kostnader du kommer att få som studerande på skolan. Du sköter själv dina inbetalningar via internet. Det angivna datumet är den sista inbetalningsdagen, fyra ggr./termin.

Om internatet

Vårt lilla internat öppnar den 16.8. Du kan inte flytta in under helgen men vi ber dig att ringa vår vaktmästare Anders Ekholm på tel. 070 – 538 19 30 för att bestämma om du kommer fredag den 16.8 eller om du kommer första skoldagen måndag den 19.8.

Om kommunikationer

Du tar pendeltåget från Stockholms Central mot Kungsängen/Bålsta. Vid Jakobsbergs station följer du den blågröna ljusslingan i pendeltågstunneln. När du har kommit ut ur tunneln går du till höger, under trafikleden upp mot den gröna kullen där Jakobsbergs folkhögskola ligger. Med bil kör du Viksjöleden. Efter järnvägsbron kör du första avfarten till höger vid Kärrvägen och därefter direkt till höger vid Folkhögskolevägen, där du nu ser skolan.

Om terminstider

Läsåret pågår mellan den 19.8 2013 och den 5.6 2014. Höstlov är det vecka 44, jullov mellan den 23.12 och den 6.1, sportlov vecka 9 samt påsklov vecka 16.

Obs! Du som har flyttat eller bytt folkbokföringsadress fram till den första skoldagen ber vi att ta med ett nytt personbevis den första skolveckan!

Varmt välkommen!
Sommarhälsningar

Personalen på Jakobsbergs folkhögskola

OBS! Om du mot förmodan inte kommer att delta i höstens kurs ber jag dig att snarast informera oss via e-post till kursansvarig och till info@jakan.nu.  

Möt en i personalen

Christel Bridal

Styrelseledamot

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Extrajobb som lärare?

Intresserad av pedagogik, folkhögskola och vuxenutbildning? Vi söker skickliga timvikarier till vår vikariepool, framför allt inom matematik, fysik, kemi och engelska.Läs mer

9 december: Kulturkanon med Lars Trägårdh

Gratis kvällsföreläsning kl 18.00 på Jakobsbergs folkhögskola. Mer info kommer.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss