• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

En chans att utvecklas och reflektera över sitt konstintresse

Publicerad 2015-10-26

Lotta Rantil använde Jakobsbergs folkhögskola som en språngbräda för att komma vidare med sin konst. Efter konstkursen på skolan gick hon vidare till konstskolan Idun Lovén. Nu jobbar hon i sin egen ateljé och jobbar med remake.

Vad var din bästa tid på Jakobsbergs folkhögskola?

Hela året, tror jag. Jag gick i en fantastisk klass, många av dem är fortfarande viktiga för mig. Humlan, Eva och Harry, lärarna, hade lagt upp en omväxlande kurs där vi fick prova många olika tekniker och chans att fördjupa oss inom det vi ville. De är skickliga konstnärer och lärare som verkligen kunde hjälpa en vidare oavsett förkunskaper och ambitioner.

Varför skall man gå på Jakobsbergs folkhögskola?

Det är en chans att utvecklas, få tid att reflektera över vad en vill göra med sitt liv. Det ger bra beredskap för att gå vidare, oavsett om man väljer att gå vidare inom konst eller väljer en annan inriktning.

Det är också en härlig miljö att få vistas i, som en liten herrgård på landet, fast i stan. Och att få komma ner till skulpturateljén i Vinterviken var också ett skönt avbrott.

Jag har också fått nya fina vänner, vi kan hjälpa varandra vidare med konsten och livet, det är en mycket viktig del av Norra Konst för mig.

Hur har du använt dina kunskaper från Jakobsbergs folkhögskola?

Året på Norra Konst gjorde att jag sedan kom in på konstskolan Idun Lovén, där jag nu gått två år på inriktningen skulptur. Nu har jag fått i ordning en egen ateljé i Akalla där jag jobbar vidare med min konst, samtidigt som jag jobbar med remake för ett projekt som heter Refo.

» Här kan du läsa om fler som gått på jakobsbergs folkhögskola.

Möt en i personalen

Anna Jernström

Kursansvarig på Florist

Läs mer om

Senaste inläggen

Malin Norrback debuterar med roman

Malin Norrback har gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola sammanlagt i två år: grundkursen 2018/2019 och den skönlitterära projektkursen hösten 2019 samt våren 2021. Nu har hennes debutroman, Tula hem, blivit utgiven (Modernista 2024). Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag lärde mig prata om mina texter

Sonia Hussain gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes debutroman, Borde vara tacksam, blivit publicerad (Bazar förlag 2024). Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Så har Rysslands krig påverkat oss

Den ryska attacken mot Ukraina 2022 är kanske den mest omstörtande händelsen
i världen under detta sekel. Den har drastiskt påverkat inte bara Europa - utan också
hela omvärlden.
Måndag den 28 april kl 18.00 föreläser Stig Fredrikson på Jakobsbergs
Folkhögskola om hur kriget i Ukraina påverkat Ryssland och oss.
Stig Fredrikson har varit journalist på Sveriges Televison, bland annat som
utrikeskommentator. Tidigare har han även varit utrikeskorrespondent i Moskva
och Washington. Han har skrivit flera böcker om Ryssland. De senaste är Ryssland
utan Putin(2019) och Sista ordet(2023).

Välkommen!


Foto : Bengt ObergerLäs mer

Lärare i träningslära

Vi söker dig som vill ansvara och undervisa på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa i kurserna till personlig tränare och hälsoutvecklare vilka du kan läsa mer om på vår hemsida. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer, vår PT-utbildning är ackrediterad av Active Sweden samt EuropeActive.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss