• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Lärare i kemi och matematik

Publicerad 2022-11-16

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i kemi 1 och 2 på vårt naturvetenskapliga basår samt matematik grund och matematik 1 på allmän kurs. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa naturkunskap 1a1, ämnesövergripande tema eller andra på folkhögskolan förekommande ämnen.

Vi söker en lärare i kemi till vårt naturvetenskapliga basår

Vi söker en lärare i kemi till vårt naturvetenskapliga basår

På skolan finns utrymme för utveckling hos både deltagare och personal. Vi har en god struktur och engagerade medarbetare som arbetar för att uppfylla folkbildningens mål och mening.

Skolan ligger en kort promenad från Jakobsbergs centrum. Vi håller till i en gammal herrgård med egen lunchrestaurang. De hundraåriga ekarna ramar in vår fina samlingssal där vi ofta träffas för gemensamma föreläsningar. Förutom vårt naturvetenskapliga basår och våra övriga allmänna kurser har skolan utbildningar i hälsa, journalistik, skrivande, konst, ledarskap med mera. 

Om tjänsten och din erfarenhet

Vi söker dig som har ämneskunskap och relevant utbildning från högskola/universitet för att kunna undervisa i kemi på vårt naturvetenskapliga basår och matematik på våra övriga allmänna kurser. Din profil kan se lite olika ut, men grundläggande är att du har en naturvetenskaplig bakgrund med ett stort intresse för de ämnen du ska undervisa i. I undervisningen ingår att förbereda och utföra laborationer. 

Du kommer att ingå i arbetslaget för allmän kurs och har en viktig roll i planering och utveckling av arbetslagets verksamhet. Det är meriterande om du har behörighet inom andra gymnasieämnen. Du behöver vara en nyfiken person som sätter ett värde i att vara med och utveckla vår verksamhet. På Jakobsbergs folkhögskola har vi särskilt fokus på demokrati, hållbarhet, hälsa och kultur. 

Vi ser gärna att du har folkhögskollärarutbildning eller annan vuxenpedagogisk utbildning. Viktigast är att du har intresse av folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Du förväntas därför ha en god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Det är även bra om du har vana av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder. 

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi strävar efter att skolans personal ska spegla detta. Som medarbetare på skolan ställs krav på hög digital kompetens. Du kommer bland annat att arbeta i vår lärplattform och med våra molnlagringstjänster. 

Anställningen

Omfattning 50 - 100% av en heltid beroende på din profil.

Tillträde 2 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Märk din ansökan med “lärare i kemi”. Urval och intervjuer sker löpande, ansök senast 1 januari 2023.

Kontakt

Bitr. rektor, Johan Wahlberg, 08 - 120 28 187
johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se

Facklig kontaktperson

Urban Ramstedt
urban.ramstedt@jakobsbergsfolkhogskola.se

Möt en i personalen
Ruweida Ahmed Mustafa

Ruweida Ahmed Mustafa

Lärare på Allmän kurs

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Folkhögskollärare och kursansvarig i skönlitterärt skrivande

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på några av Sveriges mest välrenommerade skrivutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare! Läs mer

Folkhögskollärare i journalistik och skönlitterärt skrivande - vikariat 75 procent

Vi söker dig som vill undervisa på våra journalist- och skrivkurser. Din bakgrund kan se lite olika ut, men vi tror att du är en duktig pedagog och kan det här med berättande.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss